En İyi Define Dedektörü Hangisidir ?

Aslında dedektör sektöründe en iyi diye bir kavram anlayışı kesin değildir; özellikle mineralli toprak zeminde daha başarılı olan dedektörler derinlik konusunda diğerlerine göre biraz daha sıkıntılı olabilir, derinlikte başarılı olanlarda mineralli zeminde performans düşüklüğü yaşayabilir. burada anlamamız gereken dedektörlerin farklı amaçlara hizmet için üretildiğini bilmemiz gereklidir,, Peki aynı kategorilere hizmet için tasarlanan dedektörler arasında iyi, kötü kavramı var mıdır, bunu anlayan sadece profesyonel dedektör kullanıcılarıdır bunlar bile kendi aralarında anlaşmazlık yaşadıklarını görmekteyiz bazı dedektörler bazı kullanıcılara hitab ederken bazılarıda diğer kullanıcıya hitap edebilir.
Defineci arkadaşların büyük bölümü normal tek para dedektörü kullanırken bazı kesimlerde derin aramalar için dedektör satın aldığını görüyoruz, tek para dedektörlerinde hata yapsanız’da çok bir şey kaybetmezsiniz, fiyatlar diğerlerine göre daha düşük olduğu için 1500 – 2000 tl yi çöpe attım deme şansınız vardır fakat derin aramalarda durum farklı olup kimse 10 – 15 bin tl yi çöpe atmak istemez. bu durumda derin arama dedektörlerinde çok daha dikkatli olmamız gereklidir. ince eleyip sık dokuyarak bir defa alıp işi bitirmelisiniz.
Derin aramalarda hata yapan defineciler ellerindeki cihazı satıp daha iyisini alma peşine düşmüş, dikkat ediyorum özellikle 2. el dedektör piyasası yurt dışından getirilen markası bile belli olmayan dedektörlerle dolup taşmış; yurt dışından getirilen dedektörler daha iyi şeklinde gösterilerek defineci arkadaşlarımıza bolca satılıp şimdide 2. el dedektör pazarında yeni sahibini beklemektedir. sizde hata yapıp dedektörünüzü yarı fiyatına satışa çıkarıp müşteri beklemeyin. İthal dedektör almak istiyorsanız öncelikle marka; bu markanın orijinal olmasına dikkat edin bu şekilde ciddi verim alabilirsiniz.
Dedektör sektöründeki genel anlatım yukarıdaki paragraflar şeklindedir, kullanıcıların dikkat etmesi gereken esas noktalar dedektör temin edecekleri marka modelin nasıl bir AR-GE çalışmasından sonra üretime sunulduğunu bilmesi gerekir, Bazı bilindik markalar alt yapısı güçlü olmayıp reklamla pazar ararken bazı firmaların ciddi AR-GE çalışmaları söz konusudur, ortalama 50 mühendisin gerek deneysel gerek teorik olarak ürünler üzerinde çalışarak üretime sunması; diğer taraftan kalbur altında üretilip aynı işi yapıyor adı altında piyasaya sürülen markalar var, dedektör temin etmek isteyen kullanıcıların bu tür ince noktalara dikkat etmeleri en hayırlı olanıdır.
Örnek olarak nokta mühendislik ortalama 70 mühendisin AR-GE & ÜR-GE çalışmalarıyla bilgiye dayalı sistematik olarak yeni ürünler üreterek veya mevcut olanı geliştirerek bayi, distribütör ve satış mağazalarında (showroom) müşterilerin hizmetine sunarken diğer tarafta nerede üretildiği belli bile olmayan, yurt dışından geldi, daha hafif, paranız boşa gitmesin, aynı işi yapıyor, gibi söylemlerle satışa sunulan taklit ürünler piyasada dolaşmaktadır. Yabancı marka dedektör almak isteyen kullanıcılar sıkıntı yaşamamsı için aralara girmeyip üst düzey firmalardan alış veriş yapmaları daha sağlıklı olur.
Büyük şirketler AR-GE departmanlarında bu tasarımlar için inanılmaz bir iş gücü ve doğal olarak da büyük paralar harcamaktadır, sahtecilerin yaptığı ise, hazır bir tasarıma konmak ve bu tasarım üzerinde malzeme kalitesinden çalarak daha ucuza mal etmek kırpılmış özelliklerle satışa sunmaktır. malzeme kalitesi düşürülmüş, üstelik üretim zorlaması yaparak üretimi arttırılmış ürünler hiç bir işe yaramaz.
Ülkemizde taklit ürünlere karşı açılan davalar mahkeme sürecinin uzaması nedeniyle 2 yıldan önce tamamlanmadığını görüyoruz, bu uzunca bir süre olduğu için taklit ürünler (sahte) piyasada kol gezmektedir. Bazı dedektör markalarının patentleri yabancı ülkelere aittir, taklitçiler bu tür markaların imalatına başladıktan sonra, bu ürün bizim patentimiz üretimi durdurun gibi uyarı almadıkları için istedikleri gibi üretip satışa sunabiliyorlar. Defineci arkadaşların en iyi define dedektörü hangisidir konusundan ziyade ürünün ne denli kullanılabilir olduğunu araştırması daha mantıklıdır. Kısacası kaliteli dedektör değil güçlü (gerçek) firma anlayışı ön planda tutulmalıdır.
Şimdi biz size gözünüz kapalı cihaz alabileceğiniz Türkiye’nini en güçlü dedektör firmalarının linklerini verelim.
Depar Dedektör Türkiye, Afrika ve orta doğunun en büyük dedektör distribütörüdür. minelab, fisher, garrett,  xp, lorenz ve okm gibi dünya markası cihazları (orijinal) sorunsuz bir şekilde alabileceğiniz en garantili adrestir.
Nokta Dedektör ise Avrupaya en çok cihaz ihraç eden Türkiye’nin öncü dedektör üretici firmasıdır. Bazı modelleri İngiliz defineciler tarafından en çok tercih edilen cihazlar olduğu bilinmektedir. Özellikle  impact modeliyle 45 ülkede adından söz ettirmeyi başarmıştır.
Dedektör Burada firma kurucusu olan Veysel Bayar, uzun yıllara yaygın yurt içi ve yurt dışı satış tecrübelerine sahip, sektörün gelişmesi adına büyük başarılara imza atmış, yenilikçi ve vizyon sahibi bir profesyoneldir. Son olarak Dedektör burada projesini hayata geçirerek sektördeki etkinliğini bir kez daha göstermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder