Lahit Mezar Nedir LAHİT MEZAR RESİMLERİ VİDEOLARI

Lahit, Antik Çağ'da insanların ölülerini gömdükleri sandık şeklindeki mezardır.
Lahitler, mermer ya da bölgede bulunabilecek diğer taş türlerinden yontularak yapılırlardı. Antik Mısır'da mumyaların konulduğu lahitler üzerinde genellikle ölünün kabartma heykeli bulunurdu. Antik Yunan'da lahitler genellikle dönemin tapınaklarına benzer biçimlerde yapılırdı. Üzerlerinde tapınaklarda görülebilecek türlerden çeşitli süslemeler, alçak veya yüksek kabartma şeklinde oyularak yapılırdı.
Lahitlere ölü ile birlikte, ölümden sonraki hayatta kullanacağı çeşitli eşyalar ve değerli metallerden yapılmış objeler de konurdu. Lahitler, Antik Çağ ve günümüzde bu nedenle sık sık mezar soyguncularının saldırılarına uğramış, tahrip edilmişlerdir. Günümüze kadar özgün hal nde korunmuş lahit örnekleri çok az sayıdadır.
Tamamen elle yontulan ve heykeltıraşlar tarafından yapılan süslemelere sahip olduklarından, ancak zengin insanların ölüleri için lahitler kullanılırdı. Yaşam ve Hayatımızın Tek Alternatifsiz Sigortası Bilgidir.  Cehaleti Kırın Hayatınızı Bilgi İle  Sigortalatın. Huzur, Mutluluk Dolu Hayat Hakkımızdır.
Yalan ; Hayatımızı Karanlığa  Gömen,  Cehaletin Derinliklerine  Sürükleyen  Şeytanın Pisliğidir. Uzak Durun.

Lahit Mezar Örnekleri Lahit Mezar Resimleri
           ZEYTİNLİKDE BULUNAN ROMA DÖNEMİNE AİT LAHİT MEZAR
        İSTANBULDA BULUNAN BAŞKA BİR LAHİT MEZAR

                                            ARDAHADAN BULUNAN LAHİT MEZAR
DEĞERLİ ARKADAŞLAR ARKEOLOJİK KAZILARDA NE BULUNURSA HABERLERE YANSITILMAMAKDADIR YANSITILSADA HEPSİ YANSITILMAZ DEVLET EL ALTINDAN SATIYOR YADA ERİTİP SATIYORDA OLABİLİR BU ALTINLAR İÇİN GEÇERLİ
Define İşaretleri Define Definedio.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder